Pimeyden jumalat ovat taivaan jumalten antiteesi: he edustavat pimeyttä, epäkuolemaa ja kaaosta, valon, elämän ja järjestyksen sijaan. Pimeyden jumalia ei kukaan rakasta. Heitä palvotaan pelosta ja omien etujen edistämiseksi. Pimeyden jumalat tarjoavat vihityilleen mahtavia initaatiovoimia ja etenkin Hokarin kultti tuntee salattua magiaa. Mahdin hinta on kuitenkin ikuinen orjuus manalassa kuoleman jälkeen. Kuolleet palsamoidaan ja haudataan, jotta sielu ei karkaisi ja joutuisi manalaan Hokarin orjaksi. Jotkut palvojat, joiden palsamointi epäonnistuu palaavat tähän maailmaan piinattuina demonihenkinä tai epäkuolleina hirviöinä. Ne palvojat, jotka etenevät riittävän pitkälle pimeyden mysteereihin, välttyvät orjuudelta ja saavat ikuisen elämän epäkuolleina muumioina. Hokarin palvojat ovat yleensä ihmisiä, jotka himoitsevat valtaa ja/tai kiellettyä tietoa. Joillain alueilla pimeyden palvonta on valtauskonto. Näillä alueilla kansa palvoo yleensä maan jumalia ja taivaan uskontoa vainotaan. Ghoulit harjoittavat pimeyden uskontoa. Pimeyden uskonnon järjestys on patriarkaalinen ja hierarkinen.

HOKAR on manalan valtias ja ghoulien kuningas. Hänen valta-alueitaan ovat tyrannia, epäkuolema ja musta magia. Hokar on Haasin paha veli, joka kiellettyjä voimia tavoitellessaan katsoi suureen tyhjyyteen ja näin saastutti maailman ja miltei aiheutti sen tuhoutumisen. Jumalajan suuret katastrofit, mm. Haasin ja Eramin kuolemat, ovat hänen syytään. Hallitsijajumalana Hokar ottaa Eralan väkisin puolisokseen ja alistaa näin maan valtaansa. Hokar kuvataan yleensä mustaihoiseksi kuninkaaksi, jonka molemmissa käsissä on pääkallot. Hokarin temppeli on lähes jokaisessa kaupungissa mutta yleensä ne eivät ole kovin suosittuja. Temppeleissä on korkea, pylväikköjen kannattelema katto eikä lainkaan ikkunoita. Hokarin kultti on aktiivisesti yhteydessä ghouleihin ja sen piirissä tunnetaan nekromantiaa. Hokarin papeilla on yleensä epäkuolleita palvelijoita.

SHAAT on hiekkamyrskyn, aavikon petojen ja sodan jumala. Häntä palvovat ne, jotka rakastavat verenvuodatusta, palavia kyliä ja vahvemman valtaa. Shaat on suosittu mm. sotapäällikköjen ja aavikkorosvojen keskuudessa. Shaat kuvataan aina soturiksi, jolla on sakaalin pää. Hänen temppelinsä rakennetaan autiomaan laitaan, ja niissä on aina suuri esipiha aseharjoituksia ja sakaalien kasvattamista varten. Kaupungeissa on korkeintaan pieniä pyhäkköjä.

VESTUT on pelon ja pimeyden jumalatar ja Hokarin ja Eralan tytär. Hän tuli maailmaan vihreän ajan päätyttyä eikä häntä voida enää koskaan ajaa kokonaan pois. Hänen syytään on se, että ihmiset pelkäävät pimeää. Vestutin papittaret tunnetaan kyvystään kutsua ja komentaa pelottavia varjo-olentoja ja suojata tietoja selvännäöltä. Vestutin palvojat ovat pimeyttä palvovia naisia. Vestutin temppelit ovat harvinaisempia kuin Hokarin tai Shaatin mutta niitä on joissakin kaupungeissa. Yleensä ne ovat pieniä ja palvontamenot suoritetaan pimeydessä. Kultti opettaa jäsenilleen pimeyden ja pelon taikuutta.

ISSUR, rottajumala, on varkaiden ja kulkutautien herra. Häntä palvovat kaupunkien varkaat ja kaikki tuottoisimmat rikolliset liiketoimet ovat hänen kulttinsa hallinnassa. Issur ja Bastut ovat verivihollisia. Issur kuvataan rotanpäiseksi ihmiseksi. Issurin pyhäköt ovat aina maan alla.

ERGARA mielletään pimeyden uskonnossa tuhon jumalattareksi hänen väkivaltaisten voimiensa takia. Pimeyden temppeleissä Ergara kuvataan hirvittäväksi ikivanhaksi noitanaiseksi.

ESS esiintyy joissakin myyteissä Hokarin airuena, joten hänelle pystytetään alttari myös Hokarin temppeleihin.

AKRAN edustaa sitä, että Amar ei ole vallassa. Pimeyden mytologiassa uskotaan, että Akran on Hokarin orja, joka lopulta ajaa Amarin lopullisesti taivaalta, jolloin Hokarin ikuinen valtakunta alkaa.

OKARR on oikeastaan meren jumalia, mutta häntä palvotaan pimeiden kulttien keskuudessa krokotiilien ja kaikenlaisten vesihirviöiden herrana. Pimeyden mytologiaan kuuluu myös se, että Okarr nielee maan ennen Hokarin valtakunnan aikaa. Hänen alttarinsa rakennetaan aina veden äärelle. Khamilaista alkuperää olevan Okarrin palvonta on Amarnassa melko harvinaista.