Saimme mukaan kaksi uutta pelaajaa, sepän ja dilbertin. Tuttuun tapaan mukana olivat itseni lisäksi myös tohtori ja tähtimies. Sepän hahmo on delonisoturi Arkhos, Laekonidien dynastian viimeinen. Dilbert puolestaan pelaa Hamunatin kirjurikoulun häpeätahraa, epämääräistä maagi Hasiria.

Heti aluksi Hamun ylensi Kemarin Silkkihuoneiden kaitsijaksi. Hamun kuitenkin teki selväksi, kuka käskee ja kehotti Kemaria ottamaan selvillä, kuka tappoi hänen edeltäjänsä Appelsiini-Hatanin, ja kostamaan tämän puolesta, jotta kunnioitus Hamunin väkeä kohtaan säilyisi.

Kemar ja Jalal törmäsivät Silkkihuoneissa heti yksityisyritteliäisyyteen, josta Hamun oli varoittanut: järkälemäinen deloni ja ruipelompi amarnalainen olivat juuri murtautumassa Jokilootuksen taloon. Keskinäistä kyräilyä tihkuneen sananvaihdon jälkeen Kemarin onnistui puhua miehet, maagi Hasir ja onnensoturi Arkhos, luopumaan hankkeestaan ja liittymään Kemarin riveihin ainakin vähäksi aikaa.

Seuraavaksi antisankarimme tutkivat Appalsiini-Hatanin luksusasuntoa, jonka Hamun oli Kemarille luvannut. Kirousten ja ansojen lisäksi veijarimme löysivät 507 lantin edestä helposti myytävää irtainta, Issurin alttarin, salaperäisen kirjeen ja kummalliset nopat, joissa ei vaikuttanut olevan mitään erikoista.

Ottaakseen asemansa Kemar teki Arkhoksen kanssa kierroksen Silkkihuoneissa. Koko porukka myös kävi alakerran ilotalossa, Mustassa kissassa, kovistelemassa sen omistajaa Setimiä, joka oli ryhtynyt parittamaan katutyttöjä heti Hatanin kuoltua.

Hasir käytti aikaansa haavoista toipumiseen ja uuden loitsun opiskeluun. Hän myös teki savenvalajan kanssa järjestelyjä sopivan patsaan valmistamiseksi. Arkhos katseli kaupunkia ja kävi delonienklaavissa haikailemassa - kalliisti - kotimaataan. Jalal taas näki kadulla dervissi Atekin kävelevän vahingoittumatta tuen läpi ja saavan työtarjouksen Jokilootuksen talosta.

Hatanin murhan selvittelyissä Kemar ja hänen jokseenkin uskolliset miehensä eivät vielä juuri edistyneet. Kävi ilmi, että murhailtana kujalla oli ollut häät. Samoin selvisi, että kujalla asuva Setim kenties hautoi kostoa Hatanille silmänsä vuoksi ja kapakoitsija Raktah menettämänsä tyttären takia. Myös vihjattiin, että kujan päässä asuva outo maagi Sheneltan olisi aikoinaan joutunut aisankannattajaksi Hatanin vuoksi. Hatan oli tapettu raskaan tylpän esineen iskulla otsaan. Ehkä ensi sessiossa murhaan saadaan lisää selvyyttä.

Päätin sittenkin olla vaihtamatta sääntöjärjestelmää. Tulin siihen tulokseen, että kampanja on muotoutunut toisenlaiseksi kuin ajattelin. Suunnittelemani dd-säännöt sopisivat alkuperäisen vision mukaiseen peliin, mutta nykyiseen tosiasialliseen peliin, josta pidän, Praedor-muunnos sopii kuin silmä soppaan (makuasia)*.

*Kts. Magus 1: Kalppo ja kalmankahvojen kirous