Kaikki olivat paikalla. Illan aluksi seikkailijamme hioivat suunnitelmaansa, minkä jälkeen oli edessä miesten pestaaminen delonienklaavissa. Arkhos suoriutui tehtävästä kunnialla: aluksi hän ilmoitti todellisen nimensä, mikä herätti monissa pelkoa ja ihmetystä. Yhdeltä epäilijältä täytyi kuitenkin repiä käsi irti, ennen kuin delonit tiodella vakuuttuivat. 

Sitten alkoi matka Epyraan, josta oli päätetty palkata miehiä. Matka sujui Kor-jumalan siunauksen ansiosta nopeasti ja ilman välikohtauksia. Ramekin liskomiesystävä ja joukko hänen pesäveljiään saatiin runsailla lahjoilla innostumaan hankkeesta.

Suuren sian kaupungissa matkamiehet antoivat kertoa itselleen, että Zenathoksen laivastossa oli 15 laivaa ja yli viisisataa miestä. Kaikeksi onneksi Ramek pääsi lunastamaan hahmonsa kauan uinuneen edun, kun hän meni suojelija-rakastajansa Senelin puheille.

Vaikutusvaltainen ja upporikas kauppias yritti puhua Ramekia jättämään vaarallisen elämän ja ylevät päämäärät ja keskittymään hänen kanssaan rikastumiseen ja aistien nautintoihin. Vaihtoehto houkutteli Ramekia, mutta hän ei kuitenkaan halunnut hylätä satraappia ja kohtaloaan. Surumielisenä Senel hyväksyi Ramekin valinnan ja suostui sitten auttamaan vetelemällä naruista kauppiasneuvostossa ja lainaamalla Ramekille suunnattoman omaisuuden. Näin Arkhos pääsi värväämään laivoja ja miehiä kaupungin merisatamasta.

Koska Senel oli järjestänyt kapteeni Ageionin, yhden kaupungin neljästä delonipäälliköstä, Arkhosin välimieheksi, joukkojen houkuttelu kävi helposti: 250 miestä ja 5 laivaa liittyi miestemme sotajoukkoon. Ageion oli ensimmäinen amarnalaistunut deloni, jonka hahmot ovat kohdanneet, mikä herätti hieman hilpeyttä pelaajissa.

Dekadentitn Ageionin tapaamisen jälkeen Arkhos sai maistaa myös toista äärilaitaa, kun hän jatkoi vielä Yrrorin temppeliin pestatakseen pelättyjä berserkkejä. Pienen koulutuksen jälkeen hän pääsikin puhumaan asiastaan ja 15 simahullua kuolemanetsijää liittyi hankkeeseen. Sitten joelle Zenathoksen laivojen perään!

Satraapin uskolliset saavuttivat Padin leijonan laivat aamuyöstä. Leijonan väellä oli ylivoima, mutta toisaalta yllätys, liskomiestiedustelijat ja maagin apu tasoittivat puntteja. Verenvuodatus jatkui pitkään tasaväkisenä. Taistelun kaaoksessa oli vaikea pysyä selvillä siitä, kuka oli voitolla.

Aamun koittaessa Arkhos oli kuitenkin onnistuntu lyömään viholliset ja viljalaivat jäivät miekkostemme haltuun. Antautuneet Trakeonidien suvun miehet surmattiin mutta muiden annettiin liittyä voittajiin, mikä sangen hyvin paikkasi kärsityt tappiot. Saalistakin saatiin, kiinnostavimpina Jalalin löytämät pyhät kirjoitukset ja Arkhosin löytämä mestariluokan miekka. Komentolaivan kapteeninteltasta löydettiin suuri korillinen delonialaista maata.

---

Praedorin massataistelusäännöt toimivat mielestäni älyttömän hyvin. Taistelusta tuli eloisa, kun sen aikana tapahtui muutakin kuin perustappelemista. Hauskaa oli myös se, että pelaajat voittivat vaarallisessa tilanteessa, jossa tappionkin mahdollisuus oli suuri.

Kaikille lienee selvää, että kovin montaa sessiota ei enää pelata ainakaan tällä erää. Juonikaaren luonnollinen päätös tuntuu olevan lähellä. Nyt olisi hyvä miettiä, mitä pelataan seuraavaksi.