Vantaan bodari oli joukosta pois. Pelin aluksi sankarimme hankkivat tietoja vallitsevasta tilanteesta. Kaupungin muurien sisäpuolella sadunkertojat julistivat Elamehutin kunniaa, deloni-enklaavissatiedettiin Zenathoksen lähettäneen 7 laivaa viljanhakuun. Amarin pappien neuvonantajaksi ylennyt Abenhor puolestaan kertoi, että auringon papisto oli innoissaan Elamehutin urotöistä. Merkityksestöntä tuskin oli sekään, että papit olivat käskeneet Abenhorin hakea Saidalin kirjastosta kirjan, joka paljastaa kultaisen auringon pojan mysteerin. Kaiken tämän lisäksi kaupunginjumalan juhla lähestyi.

Ramek, Arkhos ja Jalal tekivät nopeasti sen johtopäätöksen, että satraappia ahdistettiin kahdelta suunnalta. Toisaalta Elamehtu voisi kunniansa aallonharjalla yrittää saada otteen vallasta, semminkin, kun hänen 3000-päinen sotajoukkonsa oli leirissa kaupungin eteläpuolella. Zenathos puolestaan voisi kiristää satraappia viljalaivoillaan - kaupungissa näet nähdään nälkää ja Padin juhlan yhteydessä on tapana jakaa ilmaista leipää rahvaalle.

Lopulta sankarimme päättivät reagoida tilanteeseen vaarallisimmalla mahdollisella tavalla: ryöstämällä Zenathoksen viljalaivat. Tämän suunnitelman briljanttien yksityiskohtien hiomiseen kuluikin valtaosa pelisessiosta. Toverukset mm. kävivät joenjumala Korin temppelissä, jonka pappi lupasi siunata uskalikot niin, että he kyllä ehtisivät ajoissa.

Vuodepotilaaksi joutuneella Jalalilla piti kiirettä. Kykloopit olivat kiinnostuneet Kratosin temppelin raunioilla hengailevista veljeskunnan dervisseistä. Profeetta joutuikin hieman yllättäen kertomaan kyklooppiheimolle uskonkäsityksistään. Kaikeksi onneksi, kykloopit löysivät yhtymäkohtia oman mytologiansa ja Jalalin puheiden väliltä. Äkkiä Jalal sai huomata, että kykloopit ryhtyivät rakentamaan Kratoksen temppeliä uudestaan Jalalin ohjeiden mukaan. Epyr-kauppiaat tarjosivat heti omaa tukeaan temppelihankkeella ja sokkelon köyhistä saatiin lisää työvoimaa. Hanke pääsi heti hyvään vauhtiin. Tapahtuma vahvisti Jalalin uskoa niin, että hän murtuneesta jalastaan huolimatta nousi jaloilleen ja käveli. Tätä ihmnettä todisti monta luotettavaa miestä. Onko hän Totisen jumalan profeetta, avatar vai itse elävä jumala?

Ramek sai huomata, että hänen asemansa Sokkelon pomona oli vahvistunut ja että 50 tärkeää henkilöä, jotka hän auttoi ulos eristyksestä, eivät olleet unohtaneet palvelusta. Ramek ei enää ole pelkkä loinen vaan omanlaisensa osa yhteisöä. Delkhos vietti aikaansa maanmiestensä parissa enklaavissa ja sai myös kuulla oraakkelinlauseen, joka liittyi hänen kotimaahansa. Hasir vietti aikansa opiskellen magiaa huoneistossaan.