Delonien uskonnossa esi-isien palvonnalla on tärkeä asema. Myös delonien kantaisän Delkhosin palvonnassa on tavallaan kyse tästä. Jokaisella perheellä on oma alttari tärkeimmille esi-isille ja suvun päämiehen taloudessa on suuri alttari, jonka ääreen suvun jäsenet kokoontuvat palvontamenoihin muutaman kerran vuodessa. Delkhosta ja esi-isiä palvotaan ennen kaikkea siksi, että he takaisivat elävien onnen ja vaurauden. Delonien sukukeskeisessä kulttuurissa suku on yksilön ainoa turva. Delonit uskovat myös, että Delkhos ja muut esi-isät määräävät syntyvän lapsen lahjakkuuden antamalla hänelle omia taipumuksiaan sen mukaan, kuinkä hyvin heitä on kunnioitettu. Delonit uskovat myös, että oikeissa olosuhteissa esi-isän olemus voi asettua elävään sukulaiseen, joka on hoitanut alttariaan hyvin. Esi-isien palvontaan ei liity vihkimyksiä, jotka ovat ominaisia Amarnan ja Khamin uskonnoille. Delonian pohjoispuolella on Krymmia, villi ja barbaarinen maa, josta delonit ovat aikoja sitten tulleet. Delonit muistavat yhtä joitakin Krymmian jumalia, mutta eivät juurikaan heitä palvo. Amarnan ja Khamin jumalista delonit ovat omaksuneet ne, jotka he ovat kokeneet hyödyllisiksi.

DELKHOS on kaikkien delonien kantaisä, jumalsankari, joka johdatti kansansa vuorten ylsi Krymmian kylmästä maasta Delonian kauniille rannoille. Delkhos kukisti aluetta hallinneet Khamilaiset siirtokunnat ja alueen maan jumalia palvoneen alkuperäisväestön ja nimesi maan uudestaan itsensä mukaan. Delkhosista tuli kaikkien Delonien suurkuningas, mutta hänen valtansa maan päällä jäi lyhytaikaiseksi, kun mystinen Errur-jumala kävi delonien kimppuun. Delkhos kävi Erruria vastaan myyttisen taistelun, jonka seurauksena Errur kuoli ja Delkhos kohosi jumalten joukkoon. Valtakuntansa jumalsankari jätti yhdeksäntoista poikansa hallittavaksi. Vieläkin Delonia on jakautunut yhdeksäntoista sukukunnan kesken ja oraakkelit ovat sanoneet, etteivät riitaisat delonit yhdisty, ennen kuin Delkhos palaa. Delkhos on perusolemukseltaan delonien kulttuurisankari: hän varasti tulen taivaista, hän kynti ensimmäisenä maata, hän rakensi ensimmäisen laivan ja hänen sotaisissa uroteoissaan ja oveluudessaan henkilöityvät delonien ihanteet. Delkhosin temppeli on jokaisen Delonian kaupunkivaltion linnavuorella ja kuninkaiden tärkein velvollisuus on uhrata hänelle. Jokainen vapaa mies ottaa vastaan Delkhosin ensimmäisen vihkimyksen ja monet useampiakin. Delkohosin vihkimyksiin liittyy aina erikoisia tabuja, joita vihityn on alettava noudattaa. Delkhosilla ei ole ammattimaista papistoa vaan kulttia johtaa paikallinen kuningas, joka on ottanut tarvittavat vihkimykset. Delkhos kuvataan aina delonisoturiksi, jonka kypärä on nostettu takaraivolle.

YRROR, Ukkosmammutti, on vanha krymmialainen ylijumala. Yrror on deloneille tärkeä, koska häneltä Delkhos varasti tulen. Yrrorin palvonta on muuten vähäistä mutta jotkut kiihkeät soturit vihkiytyvät salaismenoissa hänen berserkkikulttiinsa. Yrror on auringon (eli Amarin) vihollinen.

NERENA, neitsytjumalatar, on vanha krymmialainen metsän ja villieläinten jumalatar. Hän on eränkävijöiden ja metsästäjien suojelija ja jousella ampumisen taidon väitetään olevan hänen lahjansa. Nerenankin palvonta on muuten vähäistä, mutta salainen sisaruskunta tuntee hänen vihkimyksensä, jotkas antavat vihitylle suuren vallan villeihin eläimiin.

ERALA on Deloniassa Delkhosin puoliso. Hän on tärkeä jumalatar, mutta hänen palvontansa on yksinomaan naisten asia. Temppeleitä on kaikissa kaupungeissa.

VILJAJUMALATTARET ovat deloneillekin tärkeitä. Heitä palvotaan Eralan kultin yhteydessä. Deloniassa on joitain viljajumalattaria, joita ei tunneta Amarnassa.

TRIOGENA on merenkulun ja merikaupan merkityksen kasvaessa tullut yhä tärkeämmäksi Deloneille. Hän on suosittu jumalatar etenkin aristokraattien keskuudessa. Jotkut delonit uskovat, että Triogena on Delkosin äiti tai puoliso. Triogenan temppeleitä on rannikkokaupungeissa.