Eilen pelattiin. Paikalla olivat itseni lisäksi Tohtori, Seppä ja Dilbert. Oli jotenkin erityisen hauska peli. Edellinen peli tuntui jollakin tapaa "välipeliltä", kuten dilbert osuvasti kiteytti, mutta nyt tunnuttiin taas pääsevän vauhtiin. Sessio kului hahmojen omien puuhien merkeissä: Kemar teki järjestelyjä poikiin erikoistuneen ilotalon perustamiseksi, Hasir edistyi äänettömän vartijansa lumoamisessa ja Arkhos sai todeta, etä vaatteet tekevät miehen. Jalal oli häipynyt näiden kahden vuorokauden ajaksi omille teilleen, mikä sattui sopivasti yhteen Tähtimiehen esteen kanssa.

Kemar onnistui hankkimaan tasokkaan huoneiston vuokralle ilotaloaan varten ja onnistui samoin värväämään neljä laadukasta poikaa työskentelemään itselleen. Tanssijatar Sherel lupautui emännöimään paikkaa ja vastaamaan sisustamisesta. Vielä Kemar tarvitsee viranomaisten myöntämän luvan ilotalon pitämiseen. Kiinnostavaa talon perustelemisessa oli erityisesti se, että Alumin ja Mutin narkomaanipoika Seninkin on tulossa sinne töihin.

Kemar vieraili myös Bastutin temppelissä, jossa hän osallistui ensimmäisen asteen mysteereihin "sen Bastutin temppelin hullun akan" johdolla. Kemar toimitti arvokkaan uhrin ja tuli mysteerien aikana tavanneeksi niin ikään Bastutille vihityn matkamiehen Shetuk assatilaisen. Miekkosten välilä tuntui olevan jonkinlaista hengenheimolisuutta. Vierailun lopuksi Kemar lupasi huonojen enteiden pelästyttämälle papittarelle, että pitää temppeliä silmällä Hamunin miesten varalta.

Sillä välin, kun Kemar hoiti asioitaan, maagimme Hasir pani tuulemaan. Hänen onnistui opiskella loitsu, jonka hän tarvitsi patsaan lumoamiseen. Tämän jälkeen hän innostui ajatuksesta, että lisäksi manaisi hengen patsaaseen, jolloin siitä tulisi vielä vaarallisempi. Aluksi Hasir kääntyi oinaanpäistä Hasus-jumalaa palvelevan Sheneltan-maagin puoleen saadakseen sopivan hengen, Sheneltan halveksi Hasirin tietoja mutta ohjasi Hasirin eteenpäin Mustan kissan gurilaisten naisten puheille. Kemarin hiussortuvalla Hasirin onnistui ostaa itselleen kutistettu pää, john oli sidottu gurilaisen pääkallonmetsästäjän haamu. Seuraavaksi Hasir mani aikaisemmin värväämänsä savenvalajan pakeille. Taikauskoisen savenvalajan (sama mies kuin ensimmäisessä sessiossa) avustuksella hän sai loitsittua patsaansa. Hasir vuodatti paljon mahtiaan patsaaseen ja siitä tuli etenkin kokoonsa nähden väkivahva. Lopuksi Hasir meni taas Mustaan kissaan, jossa ilotalon naiset manasivat kutistetun pään haamun patsaaseen. Paljstui, että haamu oli hyvin älykäs mutta verrattaen helposti komenneltava. Nyt Hasir tarvitsisi vain sopivan loitsun haamun käskemiseksi.

Arkhos puolestaan lähti vaateostoksille. Ammattitaitoisen vaatturin onnistui myydä hänelle sangen tyyris tunika, joka tosin istui kuin valettu deloniylimyksellemme. Heti vaateostosten jälkeen Arkhos joutui tappeluun taltuttaessaan varkaan, joka oli vienyt edellisestä sessiosta tutun Hetairan kukkaron. Tilanne uhkasi kehittyä vaaralliseksi, kun käärmeenlumoajan kobrakin liittyi taisteluun. Arkhos kuitenkin hoiti tilanteen helposti, ja rosvo päätyi kovaotteisten kaartilaisten haltuun. Hetairalta Arkhos sai lupauksen hyvästä vierasvarasta, jos Arkhos vain joskus tulisi taas deloni-enklaavin viinitupaan.

Appelisiini-Hatanin murhan selvittämiseenkin rosvomme ryhtyivät uudella puhdilla. Paljastui, että kolmella murhakujan asukkaalla oli motiivi surmata Hatan: kapakoitsija Raktahilla, maagi Sheneltanilla ja ilotalonpitäjä Setimillä. Lisäksi Kemar miehineen jututti samalla kujalla asustavaa kyklooppi Orutia, joka toisinaan oli tehnyt töitä Hatanille. Syyllisen pohdinta pyöri kahden asian ympärillä: motiivin ja sen, kenellä olisi voimia Hatanin surmaamiseen. Mieshän oli tapettu edestäpäin. Sankarimme näkivät myös kujalta poistuvan kantotuolin, jossa oli joku ylhäinen nainen tai laatukurtisaani.

Hieman toimintaa saatiin, kun päähenkilömme palasivat kotiin. Arkhosin ja Hasirin aikaisemmin näkema haudanryöstäjäkaksikko oli murtautunut veijariemme asuntoon. Seurasi toinen ryökäle pakeni, ennen kuin kukaan ehti tajuta, mistä oli kyse. Toinen puolestaan joutui katolla taisteluun Arkhosin ja Kemarin kanssa ja pääsi hengestään pudottuaan kolmennesta kerroksesta kadulle. Iso osa viedystä omaisuudesta oli tapetun varkaan hallussa, mutta paljon kysymyksiä heräsi. Lopulta Kemar kiikutti varkaan pään Hymyilevään Krokotiiliin, jossa hän tapasi Tekolin. Tekol vakuutti, ettei mies ollut Hamunin väkeä vaan yksityisyrittäjä. Tämän jälkeen hän manasi miehen haamun paikalle ja paljastui, että haudanryöstäjät olivat toimineet Taman Käsipuolen laskuun (sama Taman, jolta Kemar ja Jalal aikoinaan varastivat jättiläishelmen). Tapaamisen lopuksi Tekol varoitti Kemaria vierailemasta Bastutin temppelissä.

Lisäsin sivun amarnalaisista henkiolennoista.