Kaikki pelaajat olivat paikalla.

Sessio alkoi siitä, mihin viimeksi oli jääty. Padin kadut vilisivät rottia, jotka kaikki olivat matkalla sokkeliin. Sankarimme aavistivat pahaa ja lähtivät katsomaan, mistä on kyse. Bastutin aukiolla he saivat kunnian todistaa peloittavia tapahtumia.

Aukio kuhisi rottia pakusna karvaisena mattona. Paikalla olivat Hamun, Tekol ja Hamunin rosvot. Oli ilmeistä, että Hamun komensi rottia, ilmeisesti Issurin vihkimyksissä saaduilla voimilla. Päähenkilöidemme avustuksella valmistamansa avaimen avulla roistot avasivat Bastutin temppelin oven, minkä jälkeen Tekol tappoi uudella kobrasauvallaan temppelin papittaren. Kun tie oli auki, Hamun komensi rotat sisään. Ystäviemme henki salpaantui, kun hetken päästä valtava rottalauma kantoi Bastutin kuvan ulos temppelissä. Kuva, rotat ja Hamunin sakki hävisivät Hymyilevän krokotiilin ovesta sisään ja jättivät neljä iloist veijariamme ihmettelemään.

Seuraavaksi seurasi kohtaus, jossa hahmojen onnistui saattaa tieto tapahtumista satraapille. Samalla kylevettiin epäilyksen siemen kapteeni Zenathosta vastaan ja Arkhos paljastui Zenathosin urkkijaksi. Satraappi värväsi hahmot palvelukseensa selvittämään, mihin Bastut oli viety vangiksi, ja antoi toveruksille runsaat lahjat (3000 lantin arvoiset rannerenkaat) sekä lupakirjan, jolla heidän olisi vastiasuudessa mahdollista saada välitön audienssi.

Tehtävän saatuaan hahmot ryhtyivät valmistautumaan katakombivierailuun. Hasir sai Sheneltan-maagin opettamaan aaveen kommennusloitsun. Tosin maagi vaati häntä tuomaan Vestutin sydämen maksuksi. Samalla maagi vihjaili mahtavammista voimista, joita hän voisi Hasirille opettaa. Jalal yritti vierailla maan temppelissä mutta sai nihkeän vastaanoton. Hänen onnistui kuitenkin vakuuttaa noviisi Imun vilpittömyydestään ja tämä antoi hänelle viisi parantavaa hunajakakkusta. Arkhos puolestaan haki linnakkeesta pronssihaarniskan, jonka Zenathos oli hänelle luvannut. Kemar vieraili Sheneltanin luona pian Hasirin palattua ja teki sopimuksen Vestutin sydämen varastamisesta. Maagi antoi maksuksi kuoriaisamuletin, jonka on määrä suojata Kemaria mustalta magialta. Pantiksi Kemar joutui jättämään rannerenkaansa.

Valmistelujen jälkeen seikkailijat etenivät Jokilootuksen talon kellarin kautta katakombeihin tarkoituksenaan löytää ghoulien asuinsijat. Mukanaan heillä oli muuan huumattu katupoika - maksuksi ghouleille. Valitettavasti Sheneltanin ohjeet unohtuivat pian Kemarin mielestä ja toveruksemme päätyivät harhailemaan pitkin synkkiä käytäviä. Vaarallisin tilanne syntyi, kun suuri joukko muumioita ahdisti ryhmän nurkkaan. Taistelu oli kiivas mutta onneksi läpimurron jälkeen oli mahdollista paeta kalmankankeita muumioita. Kohdattuaan vielä lisää muumioita sekä vanhan ghoulinrääpäleen (jolta saatiin kaivattuja neuvoja, maksua vastaan tietenkin) hahmot päätyivät ghouliheimon pesään.

Hasir meni ensimmäisenä ghoulien luokse ja seurasi keskustelu, jossa Hasir yritti vakuuttaa ghoulien päällikköä siitä, että ghoulien kannattaisi opastaa hahmot Issurin temppelille, jossa Bastutin kuvaa pidetään. Hasirin esitys ei aluksi vakuuttanut suurghoulia, mutta kun Hasir keksi lahjoa ghoulia loitsuilla, tämä alkoi lämmetä. Muutkin sankarimme tuotiin ghoulien leiriin. Seuraavassa sessiossa nähdään, onko Hasirin onnistunut vakuuttaa ghoulien päämies ja onko se vilpitön.